Un român vrea „să-l omoare“ pe Harry Potter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poetul român Ionel Crăciun a înfiinţat mişcarea anti-Harry Potter „Scara“
Poetul român Ionel Crăciun a înfiinţat mişcarea anti-Harry Potter „Scara“

Mişcarea „Scara“, înfiinţată de Ionel Crăciun, luptă şi împotriva internetului şi a pornografiei. Fost judoka şi instructor de poliţişti la Braşov, un poet român din Madrid consideră că Harry Potter îl sfidează pe Dumnezeu.

Află de ce Cioran, Baudelaire și persoanele tatuate nu pot fi acceptate în grupul ”Scara”

Ionel Crăciun (50 de ani), ex-antrenor de judo la clubul Dinamo din Braşov, a avut în urmă cu 10 ani o revelaţie.

Apoi a renunţat la sport şi a devenit cântăreţ în strană la o biserică din Alba Iulia. Din cauza venitului prea mic, a plecat în Spania acum şapte ani. La Madrid, românul s-a angajat ca zugrav. În prezent, lucrează la o firmă de decoraţiuni interioare. 

Dragostea pentru Dumnezeu l-a făcut poet

În Spania, Ionel Crăciun a fondat mişcarea „Scara", unică în lume, prin intermediul căreia şi-a propus să lupte împotriva lui Harry Potter, celebrul personaj  al seriei de cărţi pentru copii, a internetului şi industriei sexului. „Mişcarea se bazează pe învăţăturile Sfinţilor Părinţi, în speţă a lui Ioan Scăraru, de acolo şi numele de «Scara»", spune Ionel Crăciun.

La mişcarea sa au aderat şi alţi compatrioţi din Spania, printre care profesoara Ofelia Uţa Burcea, jurnalistul Cornel Drinovan sau poetul Liviu Herman. „Prin această mişcare, propunem un urcuş spiritual bazat pe învăţături sănătoase din filosofie, literatură şi opera Sfinţilor Părinţi. Ca ţintă, ne împotrivim scrierilor de tip Harry Potter", a explicat Ionel Crăciun.

El are şi o strategie de luptă împotriva lui Harry Potter. Crăciun şi-a tipărit recent, pe banii săi, volumul de poeme în limba română „Printre lacrimi", la editura Reîntregirea. Cartea nu se află încă în librării.

„Am scris cartea cu aprobarea duhovnicului meu şi a marilor episcopi. Deocamdată nu vreau ca volumul meu să apară în librării, pentru că înainte vreau să-l promovez după modelul de management al lui Mark Twain, adică prin viu grai. Twain era celebru prin şarmul său, care nici mie nu-mi lipseşte", subliniază Ionel Crăciun. Ca poet, românul a făcut şi şase prezentări de carte în Spania.

Daniel Radcliffe joacă rolul lui Harry Potter pe marile ecrane



Alternativă la Harry Potter

Românul recunoaşte că nu a citit cărţile lui J.K Rowling, care îl au ca personaj principal pe Harry Potter, dar a văzut fílmele făcute după cărţi, de unde a tras o serie de concluzii.

„Harry Potter bagă omul în noroi, îi înnorează mintea, spiritul şi conştiinţa. El îl îndumnezeieşte pe om, pentru că luptă prin forţe proprii împotriva spiritelor malefice, fără să apeleze la Dumnezeu. E un fel de magie albă voalată, care nu poate să producă decât stări malefice voalate", a afirmat Crăciun.

Românul îi face lui Harry Potter şi câteva recomandări, pentru a-şi revizui comportamentul: „Harry Potter ar trebui să acţioneze numai prin smerenie, dragoste şi ascultare. El ar trebui să ceară intervenţia lui Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, ca să învingă forţele malefice, nu să acţioneze plin de orgoliu şi să le învingă el", a explicat Ionel Crăciun. 

Profit de un miliard

Seria celor şapte volume despre Harry Potter a fost tradusă în 65 de limbi şi se vinde în librăriile din întreaga lume. Până în prezent, au fost cumpărate peste 450 de milioane de exemplare. J.K. Rowling a devenit prima scriitoare din istorie care a obţinut profit de peste un miliard de euro din vânzarea cărţilor şi a drepturilor de autor.

No title
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite