Elevii din Madrid au rămas fără laptopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400.000 de elevi din clasa a V-a din şcolile publice şi semiprivate din Spania urmează să primească laptopurile promise anul trecut de premierul Jose Luis Rodríguez Zapatero.

Guvernul central a alocat peste 100.000 de euro pentru desfăşurarea acestui proiect cu scopul îmbunătăţirii calităţii învăţământului spaniol. Proiectul nu a fost acceptat de toate guvernele locale ale comunităţilor spaniole, iar elevii din Madrid, Murcia şi Valencia nu vor primi deocamdată laptopuri, asemenea colegilor lor din celelalte regiuni ale Spaniei. Reprezentanţii Comunităţii Madrid au motivat că acestea pun în pericol sănătatea elevilor.

Părinţii din aceste comunităţi consideră însă că neaplicarea proiectului îi dezavantajează pe copiii lor faţă de elevii din alte zone ale Spaniei şi au decis să protesteze împotriva acestei măsuri, prin intermediul asociaţiilor de părinţi. Viorica Marinescu (38 de ani), din Madrid, este indignată de faptul că la Institutul „Ramiro de Maeztu", unde studiază fiul ei, Claudiu Marinescu, elev în clasa a V-a, nu vor fi aduse laptopuri.

„Eu şi părinţii colegilor fiului meu considerăm că decizia Comunităţii Madrid de a refuza laptopurile oferite de Guvern îi dezavantajează pe copii. Calculatoarele nu mai sunt de mult un lux, ci o necesitate. În toate firmele se folosesc calculatoare şi este necesar ca elevii madrileni să fie învăţaţi să le utilizeze, la fel ca ceilalţi colegi din
alte zone ale Spaniei", afirmă Viorica.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite