Catedrală ortodoxă la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Spania vor avea o catedrală ortodoxă la Madrid, unde se vor putea ruga. Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a pus ieri piatra de temelie a viitoarei catedrale episcopale din capitala Spaniei.

Lăcaşul de cult de la Madrid se va construi pe un teren pus la dispoziţie de autorităţile locale din capitala Spaniei, iar costurile ridicării construcţiei sunt estimate la cinci milioane de euro.

Părintele Daniel se află într-o vizită canonică de cinci zile în Spania. Delegaţia patriarhului, care va părăsi regatul Spaniei la 21 aprilie, a vizitat mai multe biserici ortodoxe româneşti din Madrid şi din împrejurimi.

În cadrul vizitei, patriarhul Daniel are programate mai multe întâlniri oficiale, printre care cele cu arhiepiscopul Madridului şi cu preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din Spania, Antonio Maria Rouco Varela, cu ministrul Justiţiei, Francisco Caamaño Domínguez, precum şi o întrevedere cu preşedintele Comunităţii Madrid, Esperanza Aguirre. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite