FOTO Papa le-a trimis ouă roşii ţiganilor români care au ocupat bazilica San Paolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţia mass-media pe care au obţinut-o cei aproximativ o sută de ţigani proveniţi din România şi care de Paşte s-au adăpostit în bazilica San Paolo, îl determină pe Alemanno să regândească campania de „demolări".

Ţiganii au reuşit să atragă atenţia asupra lor mult mai mult decât ar fi avut nevoie primarul Romei, Gianni Alemanno. Edilul şef a început de mai bine de săptămână o campanie de demolări ale taberelor ilegale, dar fără să ia în calcul unde vor pleca evacuaţii.

Citeşte şi:

FOTO Circa 100 de ţigani proveniţi din România au ocupat bazilica San Paolo

Ţiganii români care au ocupat bazilica San Paolo, găzduiţi în centrele Caritas

Mai mult decât atât, şi-a pus în cap unde dintre cele mai cunoscute comunităţi religioase din Roma şi din Italia, Sant'Egidio. Comunitatea a fost prima care i-a atras atenţia primarului că ţiganii nu au unde să meargă.

Cazare la Caritas

Pe fondul acestor polemici, în favoarea ţiganilor au intervenit căteva asociaţii de binefacere. Mare parte dintre aceştia se află acum cazaţi în dormitoare comune gestionate de Caritas. Capacitatea de primire a acestor structuri este însă limitată şi nu reprezintă o soluţie.

Legat de evacuări, Alemanno a spus că vor mai fi, nu a precizat exact şi când. Între timp pre că a renunţat la demolarea taberei din via Cave di Pietralata, tabără care părea următoarea pe listă şi unde ţiganii au fost avertizaţi că trebuie să plece.

Scuze pentru deranj

Unul dintre copii a scris în Vinerea Mare o scrisoare - rugăciune adresată lui Dumnezeu şi italienilor, publicată de către cotidianul „La Repubblica". În scrisoare se cere amânarea delmolării cu 3 - 4 săptămâni „pentru că aici copii merg la şcoală". Deasemenea micul rrom şi-a cerut scuze în încheiere „pentru deranj şi pentru toate necazurile provocate".

Vezi FOTO pe adevarul.it

Pentru a confirma dacă mai era nevoie faptul că Biserica rămâne cu ochii pe acţiunile primăriei, astăzi Suveranul Pontif le-a trimis ţiganilor care au ocupat bazilica San Paolo un ou de ciocolată imens. Acesta le-a fost adus de directorul stabimentelor Caritas, Don Enrico Feroci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite