Italia va prelungi restricţiile pe piaţa muncii pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum era de aşteptat, Italia va prelungi restrucţiile pe piaţa muncii până la sfârşitul acestui an, adică până la termenul maxim pe care-l are la dispoziţie. O ulterioară prelungire presupune o justificare concretă în faţa UE.

Restricţionarea accesului românilor pe piaţa muncii italiene se prelungeşte. Italia ajunge astfel la ultimul din cei cinci ani pe care-i avea la dispoziţie să amâne România şi Bulgaria, fără să dea explicaţii UE.

Citeşte şi:
Italia nu va renunţa curând la restricţiile pe piaţa muncii pentru români

În cazul în care autorităţile italiene vor decide o ulterioară prelungire, mai au dreptul la încă doi ani, dar în acest caz vor trebui să demonstreze că pe piaţa internă a muncii se înregistrează un grav dezechilibru.

Prelungire de ochii lumii

Practic, prelungirea acestui regim nu înseamnă pentru români decât mutarea unor hârtii de ici-colo şi o presiune inutilă asupra aparatului birocratic italian.

Află în ce domenii de activitate pot lucra românii în Italia, fără nicio aprobare din partea autorităţilor

„Resticţia accesului românilor nu funcţionează în marea majoritate a sectoarelor importante, ci doar în puţine, reziduale", a atras atenţia subsecretarului de Stat în Ministerul de Interne, Michelino Davico, în iulie anul trecut, imediat după interpelare.

Citeşte pe adevarul.it despre cum a fost posibilă aprobarea tuturor cererilor de muncă depuse de români

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite