Tinerii din Milano, care renunţă la ţigări şi alcool, vor fi recompensaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumător
Fumător

Tinerii sub 25 de ani care renunţă la ţigări, nu fac abuz de alcool şi se protejează faţă de maladiile cu transmitere sexuală, vor fi recompensaţi de municipalitatea din Milano, începând din acest an, transmite Agerpres.

Potrivit consilierului municipal Giampaolo Landi di Chiavenna, tinerii "virtuoşi" vor primi carduri-premiu cu care vor beneficia de reduceri în magazine şi de bonusuri constând în călătorii, spectacole de cinema şi cărţi.

"Căutăm fonduri pentru punerea în practică a acestei iniţiative şi ne gândim chiar şi la un test pentru a verifica dacă tinerii care aderă la program respectă paşii necesari pentru a scăpa de vici", a declarat consilierul.

Reprezentanţii administraţiei locale intenţionează ca, pentru a intra mai uşor în contact cu tinerii, să utilizeze inclusiv reţelele de socializare, gen Facebook, numite de di Chiavenna "mijloacele de comunicare ale tinerilor vremurilor noastre".

Conform statisticilor, Milano se află pe unul din primele locuri din punct de vedere al ponderii fumătorilor în rândul tinerilor. Circa 20% dintre minori fumează, faţă de o media naţională de 12%, în timp ce vârsta medie pentru prima ţigară este de 15 ani, faţă de 16 ani la nivelul întregii Italii.

"Sunt date îngrijorătoare, aşa că am decis că sloganul pentru 2010 va fi taxăm viciul şi să-i premiem pe virtuoşi", a concluzionat consilierul municipal.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite