Italia: Un deţinut român se află în greva foamei de 42 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Istrati (44 de ani) a slăbit de la aproape 90 de kilograme la 66 şi refuză în continuare să mănânce. El consideră că a fost condamnat pe nedrept la cinci ani de închisoare pentru viol şi proxenetism.

Condiţiile fizice ale unui român închis în penitenciarul de la Bollate (periferia nord-vest a oraşului Milano) sunt disperate.

Florin Istrati (44 de ani, originar din judeţul Galaţi) a încetat să mai mănânce de pe 16 februarie 2011, în semn de protest pentru o sentinţă pe care el o consideră nedreaptă.

Ambiţia conaţionalului de a nu se atinge de hrană a trezit interesul atât autorităţilor româneşti, cât şi autorităţilor locale. Mai puţin a instanţelor judecătoreşti, in jurul deciziilor cărora se nasc automat o serie de dubii. Află cum s-au implicat autorităţile pentru a-l ajuta pe Istrati

De ce este condamnat

Florin Istrati a fost arestat în aprilie 2010, în baza sentinţei unui proces pentru viol şi proxenetism. Procesul a fost judecat în lipsa imputatului, iar condamnarea a fost de cinci ani.

Acuzaţiile din dosar au fost susţinute doar de o declaraţie a unei femei, fără a mai exista şi alte probe.

În momentul arestului românul era în trecere prin Italia, întrucât este rezident în Franţa. După arest, avocatul românului a înaintat o cerere de rejudecare a procesului, pentru a-i da posibilitatea românului de a se apăra.

Citeşte pe adevarul.it despre refuzul instanţei de a redeschide procesul românului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite