Primarul Romei a fost dat în judecată pentru moartea celor patru copii rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost senator l-a dat în judecată pe primarul Capitalei, Gianni Alemanno, pentru omor din culpă în cazul celor patru micuţi arşi de vii la Roma.

Primarul Romei va fi cercetat penal pentru omor din culpă în cazul celor patru copii de etnie rromă morţi carbonizaţi la Roma. Sesizarea a fost depusă de un fost senator, Luigi Manconi, actual preşedinte al asociaţiei „A Buon Diritto". Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă convocată de asociaţia citată.

Ex-parlamentarul consideră că edilul-şef al Romei putea evita tragedia din 6 februarie, dacă ar fi dat curs sesizărilor făcute de echipajele forţelor de ordine care au verificat respectiva tabără în prealabil, scrie adevarul.it.

Astfel, carabinierii au trimis o notă Primăriei Romei pe 4 mai 2010 în care se sublinia faptul că în respectiva tabără există un risc ridicat de producere a unui incendiu derivat din utilizarea de aragazuri de camping şi butelii.

Aceeaşi notă a fost expediată pe 21 mai 2010 Primăriei Municipiului IX al Romei, de care aparţine respectiva zonă.

Faptul că Primăria nu a răspuns acestei sesizări l-a determinat pe Manconi să depună denunţul împotriva primarului, pe care-l acuză de „inerţie".

Ex-senatorul a mai organizat pe 11 februarie o demonstraţie în faţa Primăriei Capitalei cu sloganul „De evacuări se poate muri".

Purtătorul de de cuvânt al primarului, Simone Turbolente, a declarat presei că acuzaţia este ruşinoasă: „Consider că este de joasă speţă ca la doar două săptămâni de la mortea copiilor cineva să vrea să speculeze această tragedie".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite