Românii au consulat la Catania. Economii de peste 400 de euro pentru o hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baconschi a vorbit atât în română cât şi într-o italiană impecabilă despre asemnările şi aspiraţiile italienilor şi românilor
Baconschi a vorbit atât în română cât şi într-o italiană impecabilă despre asemnările şi aspiraţiile italienilor şi românilor

Una dintre principalele nevoi ale românilor din sudul Italiei a prins contur. Comunitatea românească din Sicilia, Basilicata şi Puglia nu trebuie să mai meargă la Roma pentru actele consulare.

La Catania a fost inaugurat astăzi cel de-al şaselea consulat al României din Italia. La festivitate a participat ministrul de Externe, Teodor Baconschi, însoţit de maximele autorităţi locale, informează adevarul.it.

Şefă a noii misiuni consulare a fost numită Adriana Elena Moţa şi va beneficia de o schemă de personal cu alţi patru consuli. Discursurile inaugurale au fost ţinute de către ministrul Baconschi, de primarul oraşului Catania, Raffaele Stancanelli şi de preşedintele Provinciei Catania, Giuseppe Castiglione.

Cei doi s-au arătat măguliţi de faptul că România a ales Catania, dată fiind ponderea comunităţii româneşti din zonă şi faptul că va avea în juristicţie o bună parte din sudul Italiei.

Citeşte articolul integral şi vezi GALERIE FOTO pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite