Un şomer român a salvat de la înec o italiancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia căzuse cu maşina într-un canal de irigaţii, iar Valentin Ionel Oiţă a fost singurul dintre curioşii strânşi pe marginea apei care i-a acordat primul ajutor. Italianca a ieşit de pe şosea când se întorcea de la cumpărături şi a căzut cu maşina într-un canal de pe marginea drumului, de unde a fost scoasă de un român. 

Valentin Ionel Oiţă este originar din Corbiţă (Vrancea), are 37 de ani şi se află în Italia de şase ani, împreună cu familia surorii sale.

El a lucrat timp de cinci ani ca îngrijitor la o fermă de cai, însă în urmă cu câteva luni a decis să ceară patronului să-i facă un contract de muncă legal, cu normă întreagă. Patronul l-a refuzat, iar Valentin a încetat să mai lucreze pentru italian.

A salvat-o fără a sta pe gânduri

Vineri, în jurul orei 13.00, el se îndrepta pe bicicletă către casa unui prieten când a văzut în faţa sa o maşină scufundată aproape complet într-un canal de irigaţii.

„S-a întâmplat cam la 300 de metri în faţa mea şi la început am crezut că nu era nimeni înăuntru", povesteşte Valentin. La faţa locului erau adunaţi deja câţiva italieni speriaţi şi nehotărâţi în legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facă. „Când am auzit că în maşină era cineva, mi-am dat jos hainele şi m-am aruncat în apă. Nu am avut vreme să mă gândesc, am acţionat din instinct", explică românul. La scurt timp, el a scos din maşină o tânără italiancă în vârstă de 20 de ani a cărei stare era foarte gravă.

„Mă grăbeam foarte tare pentru că maşina, fiind pe benzină, risca să explodeze. Claxonul era blocat şi mă gândeam că poate face un scurtcircuit cu apa. Am scos fata din apă, apoi m-am întors să opresc motorul", explică românul.

Acesta nu a reuşit să scoată cheile din contact, însă a reuşit să oprească atât claxonul, cât şi motorul maşinii. Românul susţine că nu i-a fost frică atât din cauza faptului că nu a avut timp să se gândească la consecinţe, cât şi pentru că este o persoană cu mult sânge rece, după cum s-a autodefinit.

Carabinierii l-au legitimat

La scurt timp după ce Valentin a scos tânăra italiancă din apă, pe malul canalului au sosit carabinierii care l-au legitimat. Aceştia au fost urmaţi de o ambulanţă, care a dus imediat victima la spital. „Eu nu am avut nevoie de îngrijiri, că noi românii suntem mai rezistenţi. Dar fata avea o rană mare la picior, era lovită la cap şi la unul din ochi", afirmă românul.

În prezent, tânăra salvată se află la terapie intensivă, iar starea ei este stabilă. Medicii spun că va ieşi din spital în circa opt zile. Valentin a fost deja contactat de părinţii acesteia pentru mulţumiri.

„Am trăit două satisfacţii: una că am reuşit să salvez fata, iar a doua că sunt român şi prin ceea ce am făcut italienii ne vor aprecia", explică Valentin. Acesta a primit mulţumiri din partea primarului localităţii în care este rezident, San Dona.

Italianca, în stare gravă

Starea italiencei era foarte gravă, astfel încât a fost considerată în afara oricărui pericol abia după o zi de terapie intensivă. În prezent, singura problemă o reprezintă rana de la picior, care s-a infectat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite