Romulus Mailat rămâne închis pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pedeapsa lui Romulus Mailat nu a fost schimbată de judecătorii de la Curtea de Casaţie din Italia, în urma recursului care a avut ieri loc.

Românul acuzat că a omorât-o pe Giovanna Reggiani îşi va petrece restul vieţii în închisoare, după cum au stabilit judecătorii. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă.

Crimă în noapte

Procesul lui Nicolae Romulus Mailat (26 de ani), din Avrig, judeţul Sibiu, a ajuns ieri la final, după mai bine de trei ani. După o lungă pledoarie în faţa judecătorilor, avocatul românului, Piero Piccinini, a subliniat că nu există probe suficiente prin care să fie acuzat doar Mailat pentru moartea Giovannei Reggiani.

„De la amprente şi până la probele biologice, nu există niciun element care să conducă la român, iar depoziţia martorei (n.r. Emilia Neamţu) se contrazice cu logica. Noaptea, pe o ploaie torenţială, nu poţi să vezi la 200 de metri distanţă", ne-a declarat avocatul.

Piccinini susţine că s-a căutat un vinovat cu orice preţ şi că orice încercare de apărare nu i-a fost permisă. Mai mult, el spune că de trei ani şi jumătate statul italian nu a acoperit nicio cheltuială de judecată, cu toate că Mailat avea dreptul la asistenţă legală gratuită.
„În aceste condiţii, este greu să-ţi desfăşori activitatea în căutarea dreptăţii", a continuat avocatul.

În luna noiembrie a anului 2008, Mailat a fost condamnat la 29 de ani de închisoare, precum şi la plata unor daune materiale în valoare de 7.500 de euro familiei femeii agresate. Ulterior, pedeapsa a fost schimbată în închisoare pe viaţă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite