Consulul României la Milano va fi rechemat în ţară, spune Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat că astăzi a decis să-l recheme pe consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depăşirea atribuţiilor, transmite NewsIn.

"Am decis să-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu", a declarat Boc.

Dinu a discutat ieri aproximativ o oră, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Premierul i-a solicitat vineri ministrului de Externe să-l convoace la o întâlnire la Palatul Victoria pe consul pentru a clarifica situaţia privind desfăşurătorul telefonic invocat în cadrul anchetei de la DGIPI. Numele consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, apare menţionat în dosarul legat de fostul şef de la DGIPI, Cornel Şerban.

Consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, a declarat, ieri, la intrarea în DNA, unde a fost chemat pentru audieri, că nu are legătură cu dosarul "Doi şi-un sfert".

"Nu am nimic de declarat, nu am legătură cu acest caz", susţine Dinu.

Conform statului diplomatic, dacă Tiberiu Dinu va fi pus sub urmărire penală, acesta va fi suspendat automat din funcţie. Ancheta trebuie făcută, însă, de autorităţile competente, şi nu de MAE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite