Mulţi români, la coadă la şomaj - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele spaniole realizează o radiografie a crizei economice şi evidenţiază numărul mare de persoane de naţionalitate română care dorm pe străzile din principalele oraşe ale Spaniei, sau care stau la rând să ceară ajutorul de şomaj.

„Istorii la coadă la şomaj, în timpuri de criză”, intitulează „EcoDiario” reportajul din pagina de economie.

Publicaţia spaniolă realizează un sondaj de opinie printre persoanele care stau la coadă pentru a-şi depune actele pentru şomaj. Majoritatea sunt străini, cetăţeni proveniţi din România, Maroc sau America Latină.

„PSOE acuză PP că a falsificat datele despre imigraţie”, titrează „Europa Press”.

Partidul Socialist Spaniol spune că popularii au falsificat datele referitoare la imigranţi şi atrage atenţia asupra contradicţiilor din discursul reprezentanţilor acestui partid, cu privire la politica de imigraţie pe care o promovează. Astfel, popularii acuză guvernul că a eliberat prea multe certificate de rezident românilor, iar, pe de altă parte, este de acord cu eliminarea, la 1 ianuarie, a moratoriului şi deschiderea pieţei locurilor de muncă pentru români.

„650 de persoane dorm pe străzile din Madrid”
, informează „TeleMadrid”.

Majoritatea se află pe stradă din lipsa unui loc de muncă. Cei mai mulţi străini care locuiesc pe stradă în Madrid provin din România,şi reprezintă 16% din imigranţii fără un acoperiş.

„Garda Civilă a arestat o bandă care se ocupa cu falsificarea de carduri de credit, în Castellon”, informează ziarul „El Mundo”
, ediţia de Valencia.

Agenţi ai Gărzii Civile din localitatea Vall Duixo, din provincia Castellon, au demarat în această săptămână a doua parte a operaţiunii „Hada”. Oamenii legii au reuşit să aresteze cinci persoane, toate de naţionalitate română, acuzate de înşelăciune, fals, uz de fals şi furt. Aceştia falsificau carduri bancare.

”Doi tineri români acuzaţi că au sustras bani din maşinile de jocuri de noroc”, scrie ziarul „Extremadura 24 horas”.

În momentul în care Garda Civilă i-a arestat, cei doi români reuşiseră să fure suma de 450 de euro dintr-o maşină de joc.

„România calculează că aproximativ 400.000 de imigranţi se vor întoarce acasă în 2009, datorită crizei economice din Europa”, publică „El Economista”.

Un studiu realizat de către agenţia de comunicaţii Saatchi&Saatchi, arată că guvernul României crede că, în următorul an, se vor întoarce acasă între 200.000 si 400.000 de persoane care eu emigrat în ţările europene deoarece, în România, criza economică nu va fi atât de evidentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite