FOTO/VIDEO Românii din Italia se raliază protestelor: "Băsescu, noi te-am pus, noi te dăm jos!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 150 de români s-au adunat la finalul săptămânii în faţa Ambasadei României de la Roma la invitaţia Asociaţiei Românilor din Italia (Roma) pentru a protesta împotriva actualei conduceri a României.

Spaţiul restrâns din faţa misiunii diplomatice româneşti din Roma a fost ieri la prânz ocupat de circa 150 de protestari, care au vrut să solidarizeze astfel cu cei care protestează în ţară.

Protestul a fost iniţiat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI Roma) şi a avut timide nuanţe politice. Fără a anunţa organizatorii, Avram Ioniţă (fost vicepreşedinte PDL-Italia) şi-a ars carnetul de partid, de faţă cu cei prezenţi. Tot el a purtat la gât o pancartă în care-l acuza pe deputalul William Brînză de distrugerea Diasporei, a "Sindacato Immigrati" şi a Camerei de Comerţ".

Alături de un imens steag al României pe care erau scrise fraze împotriva rasismului, mesajele protestatarilor au variat: "Vrem capul lui Băsescu", "Avem locuri pe şantier pentru Boc şi Băsescu", "Traiane, Diaspora te-a ales, Diaspora te dă jos", "Băse nu uita, România nu-i a ta!".

Citeşte articolul integral şi vezi GALERIA FOTO şi VIDEO pe adevarul.it

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite