O româncă a murit într-un autocar care a luat foc în Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă, în vârstă de 42 de ani, a murit şi alţi doi cetăţeni români au fost grav răniţi, ieri dimineaţă, în Egipt, după ce într-o curbă periculoasă, autocarul în care se

O româncă, în vârstă de 42 de ani, a murit şi alţi doi cetăţeni români au fost grav răniţi, ieri dimineaţă, în Egipt, după ce într-o curbă periculoasă, autocarul în care se aflau s-a răsturnat şi a luat foc. Alţi opt turişti canadieni şi britanici au murit carbonizaţi iar pe lista răniţilor grav mai figurează încă 13 ruşi, 4 britanici, 2 canadieni, 2 italieni, un ucrainean şi 3 egipteni.

Toţi au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din apropiere. Românca, Angelica Voicu, a murit pe loc. Femeia era, se pare, din Braşov şi urma să se căsătorească cu "Savu", unul dintre cei doi români răniţi. Celălalt este un tânăr student. Tragedia s-a produs la 45 de kilometri de Canalul Suez, în regiunea Wadi Ghandal.

Şoferul conducea cu viteză excesivă

Autocarul, aparţinând agenţiei de turism Azure Travel, în care se aflau 40 de turişti români, canadieni şi italieni, plecase din staţiunea Sharm el-Sheikh şi se îndrepta spre Cairo.

Potrivit primelor cercetări ale poliţiei egiptene, vinovat de producerea acestui accident este chiar şoferul autocarului care conducea cu viteză foarte mare. Cauza tragediei a fost o anvelopă care ar fi explodat. Ambasadorul României în Egipt, Gheorghe Dumitru, a spus că românii care se aflau în autocarul implicat în accident se aflau într-o excursie la Sharm el-Sheikh, organizată de Paralela 45, în perioada 26 aprilie - 4 mai.

Cei trei au dorit să se deplaseze într-o călătorie opţională la Cairo, alături de alţi turişti străini. Potrivit oficialului, cei doi români răniţi grav se află internaţi în spitalul internaţional din Sharm el-Sheikh, iar viaţa lor nu este în pericol.

Managerul agenţiei Paralela 45, Alin Burcea, ne-a declarat că trupul neînsufleţit al româncei va fi adus în ţară, cel mai probabil, pe 4 mai, când se vor întoarce toţi turiştii din excursie. "Sper ca ancheta să fie însă finalizată până atunci. Avem un reprezentant la spitalul din Sharm el-Sheikh şi ne ţine la curent cu toate noutăţile", a mai spus Burcea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite