Un roman suparat pe capsunari da statul in judecata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul roman a fost dat in judecata din cauza solicitantilor de vize pentru Spania. Dan Lazarescu locuieste pe strada Paris, colt cu strada Tirana, una din zonele Capitalei considerate "de lux". Din

Statul roman a fost dat in judecata din cauza solicitantilor de vize pentru Spania. Dan Lazarescu locuieste pe strada Paris, colt cu strada Tirana, una din zonele Capitalei considerate "de lux". Din pacate, dupa zeci de memorii adresate autoritatilor, s-a vazut pus in situatia de a apela la justitie.
Zilnic, locuitorii zonei sunt obligati sa "vizioneze" un film facut de altii, cu forta, in fata caselor lor. Dan Lazarescu trebuie sa faca slalom printre aplicantii la viza, uneori de ordinul sutelor, pentru a intra in locuinta sa. Solicitantii mai ramaneau si peste noapte, dormeau pe trotuar. Acolo mancau, acolo traiau. Pana veneau altii. Lazarescu nu cere despagubiri materiale pentru efectele nocive care s-au abatut in zona, ci vrea doar sa se reglementeze situatia, sa se amenajeze locuri speciale in incinta Ambasadei Spaniei, unde solicitantii de viza sa poata sta in ordine fara a mai deranja pe nimeni. Avocatii lui Dan Lazarescu, Mirela Dojana si Mihail Niemesch, ne-au declarat ca au facut memorii si catre Ambasada Spaniei, dar ca situatia nu s-a reglementat in nici un fel. In plangerile formulate, Dan Lazarescu subliniaza ca "aceste strazi, care au fost gandite ca zona rezidentiala, sunt utilizate ca parcari de tipul celor pentru evenimente publice (stadioane, sali de spectacole, serbari campenesti), restaurante in aer liber sau dormitoare improvizate in masini venite din toata tara".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite