1.000 de rochii de mireasă la târg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarele mirese au la dispoziţie, pentru cea mai importantă zi din viaţa lor, o gamă largă de rochii şi nu numai.

Dacă la Festivalul Internaţional de Nunţi şi Gastronomie ce are loc în parcarea din spatele Sălii Transilvania, oferta de produse destinate garderobei mireselor şi mirilor, aflaţi în febra căutărilor vestimentare pentru ziua cea mare, a fost una extrem de redusă, la târgul de nunţi de la hotelul Împăratul Romanilor, lucrurile sunt total opuse. Aproape 15 firme de profil din Bucureşti, Braşov, Piatra Neamţ şi Sibiu au scos din tolbă mii de produse destinate celor ce sunt în căutare de costumaţie pentru ziua căsătoriei.
Pentru că toată lumea îşi caută costumaţia şi în funcţie de buget, ofertele sunt variate. Cele mai răsfăţate sunt viitoarele mirese, care au de unde alege. Peste 1000 de rochii de mireasă îţi ameţesc privirea încă de la intrarea în sala târgului. Comercianţii speră să aibă parte de clientelă care să şi cumpere produsele exponate.
„Avem rochii pentru toate buzunarele şi deja lumea care a venit este interesată concret să şi cumpere. Ne-am temut un pic că pe timpul acesta de criză nu o să vină oamenii, dar nu este aşa”, a mărturisit o vânzătoare a unei firme ce are stand în cadrul târgului. Din cele peste 1000 de modele de rochii prezentate, cele mai ieftine costă 1000 de lei, dar în unele cazuri preţurile sunt cu adevărat ameţitoare.
„Cea mai scumpă rochie este 1800 de euro. Mai este una la 5.200 de lei, foarte frumoasă. De fapt toate rochiile sunt şarmante”, explică Mirabela Peperigean, purtătorul de cuvânt al evenimentului ce se încheie în această seară.
Tinerii, care doresc să îşi cumpere şi verighete, trebuie să ştie că preţurile acestora încep de 1.200 de lei şi ajung şi până la 5.200 de lei. Miresele trebuie să mai scoată din buzunar între 400 şi 700 de lei şi pentru pantofii de la nuntă. În fine, cine doreşte să îşi facă nunta în grădinile de la Palatul Brukenthal din Avrig, poate să beneficieze de o reducere de 2.000 de euro din partea organizatorilor, care au redus preţul de la 100 la 80 de euro pentru fiecare persoană invitată.
Vizitatori mai puţini
Dacă anul trecut la târgul de nunţi au venit aproximativ 2000 de vizitatori, după prima zi, numărul persoanelor care au trecut pragul evenimentului a fost mai mic cu 10 la sută faţă de 2008. „Am avut în prima zi aproximativ 500 de vizitatori, respectiv cu 10% mai puţini decât anul trecut. Nu este o scădere îngrijorătoare, având în vedere că trăim vremuri de criză economică”, a explicat Iulian Stoica, unul din organizatori.
Plângere împotriva târgului
 Directorul Muzeului Brukenthal, Adrian Sabin Luca, a depus vineri, la Poliţie, o plângere penală împotriva organizatorilor Târgului Naţional de Nunţi, care ar fi utilizat ilegal marca Brukenthal, în formularea „Nunta la Palatul Brukenthal”, pe care au folosit-o pentru promovarea produselor din cadrul târgului. „Aceeaşi situaţie a fost şi anul trecut, însă am discutat şi mi-au promis că nu o să se mai repete. Având în vedere că nu au respectat promisiunea, noi am acţionat în instanţă”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite