Cand e cel mai riscant sa iesi din casa in Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lunea este cea mai peri culoasa zi pentru sofat in Capitala. Aceasta este concluzia statisticilor Brigazii de Politie Rutiera. In primele sase luni ale acestui an, in Bucuresti au fost inregistrate

Lunea este cea mai peri culoasa zi pentru sofat in Capitala. Aceasta este concluzia statisticilor Brigazii de Politie Rutiera. In primele sase luni ale acestui an, in Bucuresti au fost inregistrate 370 de accidente grave de circulatie. Aproape 20 la suta din acestea au avut loc in prima zi a saptamanii. Din punct de vedere al intervalului orar, cele mai multe evenimente rutiere au loc seara, intre 18.00 si 22.00. In privinta vinovatiei, pietonii sunt pe primul loc, provocand 191 de accidente, soldate cu 25 de morti sI 170 de raniti grav. Pe locul doi se situeaza conducatorii auto, cu 178 accidente, in urma carora 29 persoane si-au pierdut viata, iar 166 au fost ranite grav.
Strazi periculoase
Din analiza accidentelor grave produse in Bucuresti, au fost 53 zone sau artere de circulatie periculoase, din care 34 "puncte negre". In unele zone, datorita actiunilor Politiei Rutiere, nu au mai avut loc astfel de evenimente. Printre acestea amintim Soseaua Colentina nr. 2-4, intre Pasajul Bucur Obor si strada Turmelor, Bd. Iuliu Maniu la intersectia cu str. Timonierului, Calea Mosilor la intersectia cu str. Mihai Eminescu, Sos. Pantelimon la intersectia cu str. Baicului, Piata Presei Libere. Cu toate eforturile agentilor de circulatie, exista inca artere in care numarul accidentelor produse este mare: Sos. Pantelimon (7 raniti grav); Sos. Colentina (8 raniti grav); Sos. Bucuresti - Ploiesti (3 morti, 3 raniti grav); Drumul Taberei (4 morti, 2 raniti grav); Bd. Timisoara (4 morti, 2 raniti grav).
Aproape 20.000 de pietoni, amendati
In ceea ce priveste numarul contraventiilor aplicate in primul semestru al anului 2005, acesta a crescut de la 244.466 la 278.836, fata de aceeasi perioada a anului anterior. Cele mai multe amenzi au fost date pentru opriri neregulamentare si incalcarea vitezei legale. In acest top, pietonii se afla pe locul trei cu aproape 20.000 de sanctiuni, in principal pentru traversari neregulamentare. De asemenea, au fost suspendate aproape 5.500 de permise de conducere si retinute 10.368 de certificate de inmatriculare. Analiza din teren a Politiei Rutiere a evidentiat ca exista numeroase cazuri in care conducatorii auto depasesc colanele de autovehicule oprite la semafor, nu respecta principiul centrului liber al intersectiei si opresc sau stationeaza neregulamentar. Toate acestea contribuie la ambuteiajele frecvente din Capitala si, implicit, la numarul mare de tamponari. Din ianuarie pana in iulie au fost inregistrate 1.054 accidente usoare, adica o medie de 6 pe zi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite