De luni, un nou serial: „Prin cenuşa industriei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce a mai rămas din fosta uzină Aro Câmpulung
Ce a mai rămas din fosta uzină Aro Câmpulung

Ziarul „Adevărul" va publica săptămâna viitoare, începând de luni, serialul intitulat „Prin cenuşa industriei", un proiect jurnalistic care descrie falimentarea unor fabrici de legendă ale României.

Vorbim despre coloşi industriali care în perioada comunistă aveau mii de angajaţi şi care susţineau economia României prin exporturi masive.

Începând de luni, veţi găsi în „Adevărul" poveştile unor întreprinderi de renume precum Aro Câmpulung-Muscel, Textila Cisnădie şi Fabrica de Ţigarete Sfântu Gheorghe. Înfiinţate cu decenii în urmă, naţionalizate şi retehnologizate de comunişti, aceste fabrici au ajuns nişte ruine. În serialul „Prin cenuşa industriei" veţi putea cunoaşte personaje care au vânat „perlele" economiei româneşti - oameni desprinşi din zona ocultă a sistemului comunist, deveniţi ulterior politicieni şi prosperi oameni de afaceri. Urmând parcă o reţetă dinainte stabilită, mai întâi au căpuşat fabricile, aducându-le de pe profit în pragul falimentului, după care au orchestrat privatizări dubioase prin care şi-au desăvârşit opera.

Ce fac acum aceşti oameni, ce au de spus despre dezastrul pe care l-au lăsat în urmă şi cum se trăieşte în oraşe unde nu se mai produce, ci doar se consumă, toate acestea le puteţi descoperi în serialul „Prin cenuşa industriei". Începând de luni!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite