Nu repara ceva ce nu-i defect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

M-am trezit dimineaţă cu o-ntrebare: de ce încercăm să schimbăm tot ce se află în jurul nostru şi nu ne uităm câtuşi de puţin la noi înşine, care nu suntem nici pe departe măcar

M-am trezit dimineaţă cu o-ntrebare: de ce încercăm să schimbăm tot ce se află în jurul nostru şi nu ne uităm câtuşi de puţin la noi înşine, care nu suntem nici pe departe măcar aproape de… cât de cât?

Încercăm să schimbăm mediul înconjurător, natura, relaţiile interumane şi, de fapt, de ce încercăm să ne schimbăm iubiţii sau iubitele?

De exemplu, cam care ar fi motivul pentru care, tu femeie, te îndrăgosteşti şi alegi ca partener un bărbat? Pentru că îţi place la el tot: îţi place viaţa lui, râsul lui, îţi plac prietenii lui. Pentru că îţi place şi iubeşti, zâmbetul lui, felul în care vorbeşte, ideile lui despre viaţă, îţi place chiar şi scrisul lui urât.

Şi după ce-l influenţezi subliminal pe cetăţean, şi îţi răspunde cu aceleaşi sentimente, ce faci, tu femeie: TE APUCI DE SCHIMBAT. Ba râde ca prostul la orice glumă nasoală, ba prietenii lui sunt nişte imbecili insensibili şi misogini, ba freza aia nu se mai poartă demult.

Dacă eşti mai boem sau ai principii solide pe care nu le încalci în vederea prostituării profesionale, evident că, la început, poţi avea neşansa să nu câştigi la fel de mulţi bani ca fostul ei iubit, şi imediat vei fi aruncat în tagma looserilor. Dacă munceşti ca un rob, tocmai pe ideea să avem tot ce ne trebuie şi să ne fie bine, deja ai căzut în: nu te mai interesează, mă ignori şi nu mai comunicăm ca altădată. Dacă-i satisfaci dorinţele, ai îmbulinat-o, pentru că o sufoci. Dacă te contrazici pe un anume subiect şi dreptatea ţi-o demonstrezi cu argumente, îi distrugi personalitatea. Şi seara se încheie cu plâns!

Eu ştiu că prima dovadă a existenţei unei probleme este negarea ei, dar fetelor, iubitele noastre, noi ăştia care mai avem tupeul să deschidem gura din când în când, noi aştia nu vă urâm, dimpotrivă, vă iubim, că alfel n-am sta cu voi.

Noi vrem doar atât, să vă mai ştergem la anumite intervale zâmbetul ăsta autosuficient de pe faţă, cum că fără voi nu se poate. Ştim asta şi nici nu vrem fără voi.

Am vrut să subliniez faptul că, dacă nu ai bunăvoinţă, oricum ai da-o, iese prost. Astfel, am înşirat câteva din mizeriile pe care o femeie le poate face unui bărbat, dar credeţi-mă că nu am spaţiul necesar să înşir mizeriile pe care, noi bărbaţii, le facem femeilor, de cele mai multe ori gratuit.
Şi apropo de schimbare: nu schimba nimic din ce merge bine!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite