Astăzi se reia circulaţia pe un fir pe Valea Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, pentru a şasea zi consecutiv, în localitatea Câineni, acolo unde căderile de stânci au blocat arterele rutiere şi feroviare dintre Oltenia şi Ardeal

Au trecut două săptămâni de când Valea Oltului este blocată, circulaţia rutieră şi cea feroviară fiind întrerupte din data de 28 decembrie 2005. Ieri, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, din nou, la Câineni, pentru a se convinge dacă, aşa cum a fost stabilit, circulaţia se poate relua pe un singur fir pentru traficul uşor. Preşedintele a fost informat asupra stadiului lucrărilor şi a afirmat că, într-adevăr, de miercuri, circulaţia pe Valea Oltului se va relua.
Astăzi, va fi permisă circulaţia autovehiculelor uşoare şi medii şi se va asigura, totodată, transbordarea călătorilor pentru calea ferată. Ieri au fost efectuate patru noi detonări tot cu azotat de amoniu în amestec cu motorină, aceasta însemnând explozii de suprafaţă care să permită îndepărtarea pietrişului şi a bucăţilor de stâncă astfel încât, odată cu reluarea circulaţiei, să se evite la maximum accidentele.
Preşedintele Traian Băsescu n-a precizat însă când se va relua şi circulaţia pe calea ferată, spunând că sunt lucrări complexe, care trebuie tratate cu atenţie.

Alpinist rănit în timpul lucrărilor
Un alpinist care participă la lucrările de pe Valea Oltului a fost rănit, ieri, de un copac căzut peste el. Incidentul s-a produs înainte de sosirea în zonă a preşedintelui Traian Băsescu. Bărbatul accidentat a fost transportat cu o ambulanţă la un spital din Sibiu.

Blocaje şi pe Valea Jiului
Circulaţia rutieră pe Defileul Jiului, pe ruta DN 66, s-a întrerupt ieri mai bine de şase ore, în urma căderilor masive de grohotiş, copaci şi stânci. Blocajul s-a produs în zona numită "Cârligul Întors", situat pe şoseaua Târgu Jiu - Petroşani, acesta fiind al cincilea incident similar produs în ultimul an. Sute de maşini, majoritatea TIR-uri, care ocoleau Valea Oltului, au fost astfel nevoite să aştepte, în timp ce echipele de intervenţie degajau drumul. O parte dintre autovehicule au fost întoarse din drum de echipajele de poliţie, plasate la intrarea în defileu, singurele variante pentru traversarea munţilor rămânând Caransebeş sau Pasul Sinaia. şoferii care au rămas în frig au fost nevoiţi să aprindă focuri ca să se încălzească. Prefectul de Gorj, ştefan Popescu - Bejat, ne-a declarat că operaţiunea a fost dificilă deoarece au fost antrenate 2.000 de tone de material divers, chiar stânci de 5-10 tone, care au necesitat intervenţia unor utilaje specifice. La ora 17,30, circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri, poliţia monitorizând traficul peste noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite