Cine ar fi fost regele Angliei dacă William Cuceritorul ar fi fost înfrânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii au descoperit moştenitorii-"alternativă" la tronul britanic Un inginer pensionar din Tyneside şi un director financiar din Berkshire au fost numiţi moştenitori-"alternativă" la

Experţii au descoperit moştenitorii-"alternativă" la tronul britanic

Un inginer pensionar din Tyneside şi un director financiar din Berkshire au fost numiţi moştenitori-"alternativă" la tronul englez. Albert Turnbull şi Mark Golledge au fost identificaţi în urma unei campanii care şi-a propus să descopere cine ar fi fost rege dacă William Cuceritorul ar fi fost învins.

Pretendenţilor li s-a cerut să-şi dovedească arborele genealogic până în 1066. Peste 500 de persoane au răspuns provocării. Reclamanţii trebuiau să dovedească legături de rudenie fie cu regele Harold, fie cu Edward the Confessor, Edgar the Aetheling sau Alfred cel Mare.

150 de persoane ar avea dreptul de a sta pe tron

Numai 150 de pretendenţi au fost admişi, între ei fiind şi persoane din SUA, Australia sau Norvegia. Albert Turnbull, de pildă, a reuşit să-şi traseze ascendenţa până la William Cuceritorul, ceea ce înseamnă că ar fi putut avea pretenţii, indiferent de rezultatul bătăliei de la Hastings. Domnul Turnbull a spus că prinţul de Wales nu trebuie să-şi facă griji, pentru că nu va revendica tronul. "Charles este cel de-al 23-lea verişor al meu. Pare să aibă simţul umorului. Sper să ia toate acestea în glumă". Mark Golledge a reuşit să-şi traseze ascendenţa doar până la Alfred cel Mare. British Heritage a ţinut să precizeze că toate cercetările şi-au propus să marcheze deschiderea unui nou centru pentru vizitatori pe locul unde a avut loc, în 1066, bătălia de la Hastings.

William, primul rege normand al Angliei

William Cuceritorul (1066-1087) a fost duce al Normandiei şi a devenit regele Angliei după bătălia de la Hastings. El a fost fiul nelegitim al lui Robert, duce de Normandia, şi al concubinei lui, Arlette. Deşi avea mai mulţi copii, ducele l-a desemnat pe William moştenitor, când avea numai şapte ani. La 20 de ani era deja un conducător abil. În 1051, vărul său, Eduard Confesorul, rege al Angliei, care nu avea moştenitori direcţi, i-a promis că îl va lăsa moştenitor. Totuşi, pe patul de moarte, Eduard i-a încredinţat regatul lui Harold Godwinson, care provenea din cea mai importantă familie nobiliară a Angliei. Atunci, William a invadat Anglia.El l-a învins pe Harold la Hastings şi a fost încoronat în ziua de Crăciun a anului 1066 drept primul rege normand al Angliei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite