Ce om politic, rege sau preşedinte din istoria românilor ar putea astăzi scoate ţara din criză?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ficțiune politică
Ficțiune politică

Revista Vanity Fair, în colaborare cu canalul de televiziune CBS News, a lansat un sondaj care întreabă cititorii ce preşedinte din istoria Statelor Unite ar fi potrivit să conducă ţara astăzi

Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi l-ar dori în fruntea ţării pe Ronald Reagan, preşedintele din timpul prosperilor ani 80, cel care a condus SUA spre victorie, în timpul Războiului Rece. Spunesitu.ro vă propune o dezbatere: Ce om politic, rege sau preşedinte din istoria românilor ar putea astăzi scoate ţara din criză?

Se spune că acela care nu învaţă nimic din 1000 de ani de istorie este condamnat să trăiască de azi pe mâine. Dacă ne uităm istoria, ne pierdem şi identitatea şi devine imposibil să făurim o viziune a viitorului. Istoria ne învaţă că cei mai glorioşi voievozi, prinţi şi regi ai Ţărilor Române, au fost cei care s-au luptat pentru neatârnarea ţării, au patronat artele şi biserica, au încurajat meritocraţia şi au micşorat birurile, aceştia primind titlurile fie de „Viteazul," „cel Mare," „cel Bun" sau „Nagy". Ce-ar fi făcut ei astăzi?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite