Un regal al teatrelor pe scenele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Uniunii Teatrelor Europene revine în România după o pauză de 13 ani cu un program care include 26 de spectacole.

În cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Uniunii Teatrelor Europene, care se desfăşoară anul acesta între 11 octombrie şi 21 decembrie în oraşele Cluj-Napoca şi Bucureşti vor fi puse în scenă 26 de piese, cu peste 600 de actori şi vor participa 17 companii de teatru din 13 ţări. În Capitală, gazda acestui eveniment va fi Teatrul Bulandra, iar la Cluj, Teatrul Maghiar de Stat.

Printre companiile care au fost invitate la regalul teatral din România se numără Piccolo Teatro din Milano, cu spectacolul “Trilogia vilegiaturii” de Carlo Goldoni, Teatro de La Abadía din Spania, Maly Teatr din Sankt Petersburg, cu cel mai recent spectacol al lui Lev Dodin, “Viaţă şi destin”, Teatro di Roma şi compania regizorului britanic Declan Donnellan, care vine la Bucureşti cu “Boris Godunov”, de la Festivalul Cehov din Moscova.

Teatrul Bulandra va pune în scenă două spectacole: „Orfeu şi Euride”, în regia lui Alexandru Darie şi „Lear”, în regia lui Andrei Şerban. Acesta va mai fi prezent în cadrul festivalului cu alte două piese, „Spovedanie la Tanacu” şi „Unchiul Vanea”, ale Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, care a devenit cel mai nou membru al Uniunii.

Festivalul nu va prezenta, însă, numai piese de teatru. Proiecţiile de filme au un rol important în cadrul acestei ediţii, printre care se numără şi o peliculă despre femeile din viaţa lui Giorgio Strehler, fondatorul Uniunii Teatrelor Europene. „Adevărul Magazin de Duminică” a făcut o selecţie a pieselor pe care nu ar trebui să le rataţi, în cazul în care nu le-aţi văzut până acum:

„Arlechino, imigrant, slujitor la doi săptămâni” – 2 noiembrie, Teatrul Bulandra, ora 19.00

„Unchiul Vanea” – Teatrul Odeon, 2 noiembrie, ora 19.00

„Spovedanie la Tanacu” – Teatrul Odeon, 3 noiembrie, ora 18.00

„Trei surori” – Teatrul Maghiar de Stat Cluj, 5 noiembrie, ora 18.00

„Lear” (foto) – Teatrul Bulandra, 8 şi 9 noiembrie, ora 19.00

„Minciuna” –Teatrul Naţional I.L. Caragiale, 16 noiembrie, ora 19.00

„Neguţătorul din Veneţia” – Teatrul Bulandra, 22 noiembrie, ora 19.00

„Anna Karenina” – Teatrul Bulandra, 2 decembrie, ora 19.00

„Don Quijote” – Teatrul Maghiar de Stat Cluj, 6 decembrie, ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite