"Vom recurge la instanţă în cazul în care construcţia nu va fi oprită"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

inundaţiile în ţară. Credem că preşedintele nu a avut timp să citească memoriul nostru. Dacă Traian Băsescu va auzi despre ce este vorba va fi, sperăm, de acord cu noi", a spus Monseniorul

inundaţiile în ţară. Credem că preşedintele nu a avut timp să citească memoriul nostru. Dacă Traian Băsescu va auzi despre ce este vorba va fi, sperăm, de acord cu noi", a spus Monseniorul Damian. El a precizat că în cazul în care lucrările de construcţie nu vor fi oprite "vom recurge la instanţă". Damian a spus că în Vinerea Mare Ortodoxă a avut loc o nouă înfăţişare în procesul intentat Arhiepiscopiei de către firma Millenium, care construieşte blocul. "Instanţa a acceptat cererea acesteia de a intra în Catedrală, fapt cu care noi nu suntem de acord", a precizat Episcopul. El a sugerat că în cazul în care autorităţile nu vor opri construcţia este posibil ca romano-catolicii să se adreseze forurilor internaţionale, inclusiv cele ale Uniunii Europene.

Monumentele istorice trebuie protejate
Episcopul Damian a afirmat că Biserica Romano-Catolică cere autorităţilor să modifice legea astfel încât monumentele istorice să fie cu adevărat protejate. "În micul Paris, catedrala şi altele monumente trebuie să fie apărate. La Paris, nu veţi vedea un zgârie-nori lângă Catedrala Notre-Dame", a precizat Sfinţia Sa.

Petiţie online în favoarea Catedralei
În toate parohiile din ţară se strâng semnături pe o petiţie în favoarea salvării Catedralei Sfântul Iosif. Un protest poate fi semnat online la adresa http://www.petitiononline.com/VideaNU/petition.html. Petiţia a fost semnată până ieri la prânz de aproape 3.000 de persoane.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite