A recuperat 700.000 de euro după 20 de zile de greva foamei - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul român din Madrid Cătălin Damian a reuşit să recupereze o parte din banii pe care îi datora firma de construcţii Obrum.

Patronul român care a făcut greva foamei timp de 20 de zile îşi recuperează banii de la firma de construcţii”, relevă ziarul naţional „ABC”.Cătălin Damian a facut greva foamei timp de 20 de zile şi a reuşit să-şi recupereze 700.000 de euro din datoria pe care o avea de recuperat de la firma de construcţii Obrum, din Madrid. Zilnic, o echipă  de medici a controlat starea sănătăţii românului. Deşi a pierdut multe kilograme, el se află în afara oricărui pericol.

 „10 ani de închisoare pentru că au bătut un spaniol”, informează „El Dia de Ciudad Real”. Trei cetăţeni de naţionalitate română au fost condamnaţi de o instanţă din Ciudad Real, Castilla la Mancha, la câte 10 ani de închisoare fiecare. Cei trei au bătut un spaniol, iar victima şi-a pierdut simţul gustului şi al mirosului din cauza loviturilor. 

Inspecţia muncii din Aragon a identificat 2.872 de infracţiuni în 2008”, informează „Europa Press”. Această cifră depăşeşte cu 3,42% numărul infracţiunilor identificate de inspectorii de la Direcţia muncii în anul 2007. Cele 2.872 de infracţiuni comise de către angajatorii din provincie au fost pedepsite cu amenzi în valoare de 9.230.037 de euro. În general, este vorba de sancţiuni pentru munca la negru, majoritatea angajaţilor fără contract fiind români.

 „’Urcă-te şi caută-ţi un loc de muncă’ sau cum să ajutăm imigranţii să se integreze pe piaţa muncii”, relevă ziarul local, „Noticias de Burgos”. Este vorba despre un autobuz al mediatorilor interculturali care va opri în marile oraşe ale provinciei Burgos, Castilla y Leon. Vor fi oferite gratuit imigranţilor din zonă informaţii cu privire la felul în care trebuie să-şi caute de lucru pe piaţa muncii din Spania. Mediatorii vor lua legătura şi cu firmele care caută angajaţi din rândul imigranţilor. În provincie locuiesc aproximativ 32.000 de străini, majoritatea români.

 „Evoluţia economică din România ultimilor 150 de ani, în imagini”, titrează ziarul electronic „Soitu”, citând agenţia de ştiri EFE. Fotografiile vor fi expuse în diferite oraşe ale comunităţii Andaluzia. Până la data de 6 februarie, expoziţia poate fi vizitată la Teatrul Municipal din localitatea Lepe, din Huelva. Denumită generic „Imagini din România: agricultura şi oraşele de la sfârşitul secolului al XIX-lea”, expoziţia prezintă creşterea economică a României prin instantanee de pe ogoare şi din marile oraşe ale ţării. 

Numărul locuitorilor din Zaragoza creşte datorită imigranţilor”, informează ziarul „20 minutos”, ediţia de Zaragoza. În ultimii ani, populaţia din Zaragoza a crescut ca număr datorită imigranţilor. Numărul spaniolilor din provincie a scăzut cu 0,37%, în anul 2008, în timp ce al străinilor a crescut cu 21,34%. Astfel, în zonă locuiesc în prezent 79.313 străini. Dintre aceştia, 26.323 sunt români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite