A doua rectificare, la un curs de 4,2 lei/€

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A doua rectificare,  la un curs de 4,2 lei/€
A doua rectificare, la un curs de 4,2 lei/€

Guvernul a discutat ieri, într-o primă lectură, cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, ce ar trebui să aibă loc la sfârşitul acestei luni.

Rectificarea trebuie să reducă deficitul bugetar cu 5,5 miliarde de lei, la 7,3% din PIB, şi se va face la un curs mediu de 4,2 lei pentru un euro.

Cursul e în uşoară scădere faţă de prima rectificare, din luna martie, fundamentată pe un nivel de 4,3 lei/euro. Potrivit ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, dacă nu s-ar face această ajustare deficitul bugetar s-ar plasa la 8,4% din PIB.

Reducerea deficitului cu 5,5 miliarde de lei se va face, în principal, din reducerea cheltuielilor de personal: 0,3% din PIB (1,5 miliarde de lei) vor fi economisiţi cu trimiterea aparatului bugetar în concediu fără plată, iar alte 500 de milioane de lei, din neplata orelor suplimentare şi a premiilor prevăzute pentru 2009.

Cheltuielile cu bunurile şi serviciile vor fi reduse şi ele, cu 2,5 miliarde de lei. „Vor face excepţie cheltuielile cu bunurile din domeniul sanitar“, a precizat Pogea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite