Ministerul Sănătăţii face recomandări pentru perioada rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii invită populaţia să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care e necesară deplasarea în spaţii deschise se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvată: căciuli, mănuşi etc. Totodată, trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi a picioarelor la temperaturi scăzute.
Bătrânii şi persoanele cardiace sunt sfătuite să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temepraturi scăzute.  De asemenea, trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice.


O atenţie specială trebuie acordată copiilor. Este recomandată evitarea situaţiilor în care cei mici sunt lăsaţi să aştepte în maşinile parcate, a transportului pe distanţe lungi în vehicule lipsite de posibilităţi de aclimatizare şi echipate necorespunzător.  
Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite