CE nu va face o recomandare clară pe 16 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baroana Emma Nicholson, vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (PE): "Eu ştiu că în PE există o foarte mare îngrijorare privind rămânerea în urmă a

Baroana Emma Nicholson, vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (PE):
"Eu ştiu că în PE există o foarte mare îngrijorare privind rămânerea în urmă a Bulgariei. În privinţa problemei copiilor abandonaţi şi a traficului de fiinţe umane, Bulgaria este în 2006 în stadiul în care era România în 1999. Sofia nu a făcut niciun fel de efort în această problemă şi îi lipseşte voinţa politică. Comisia pentru Afaceri Externe a PE vrea să exercite maximum de presiune asupra Bulgariei. Din această cauză, decizia privind data aderării ar putea fi amânată pentru septembrie sau octombrie, în scopul de a se exercita cât mai multă presiune asupra Bulgariei. România nu trebuie să fie însă îngrijorată, eu am toată încrederea că România va intra la 1 ianuarie 2007 în UE, deoarece a demonstrat voinţa politică de a reuşi. Bulgaria nu a arătat această voinţă. (România trebuie să continue eforturile în lupta împotriva corupţiei, a crimei organizate şi a traficului de fiinţe umane.) Este prea târziu pentru separarea României de Bulgaria, dar sunt convinsă că România va intra în 2007 în UE".

"Este extrem de probabil ca decizia privind data aderării ambelor ţări candidate să fie amânată pentru septembrie sau octombrie, din cauza problemelor Bulgariei"
Guido Podesta,
preşedintele Comitetului parlamentar mixt România-UE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite