FOTO Anchetă ONU privind posibile crime împotriva umanităţii în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de anchetatori din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) va ajunge la Tripoli, pentru a cerceta acuzaţiile privind încălcarea drepturilor omului în Libia, de la începere conflictului armat în februarie 2011.

Echipa a fost desemnată de Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU şi va investiga presupusele abuzuri atribuite atât susţinătorilor Guvernului libian, cât şi forţelor NATO. Guvernanţii din Libia au precizat că vor coopera cu echipa ONU, relatează BBC News.

ONU a hotărât demararea anchetei după ce mai multe acte de tortură, crime, precum şi dispariţii suspecte au fost raportate la oficialii Naţiunilor Unite. De altfel, un expert pe drepturile omului din cadrul ONU, Navi Pillay, a afirmat la finalul lunii februarie că în Libia au avut loc numeroase crime împotriva umanităţii.

image

Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale de pe teritoriul libian susţin că peste o mie de persoane au fost ucise în bombardamente, numărul răniţilor fiind mult mai mare. Victimele au fost transportat cu zeci de ambarcaţiuni până în portul Benghazi, unde au fost preluaţi de cadrele medicale ale unităţilor sanitare libiene sau ale asociaţiilor umanitare.

image
image
image
image

FOTO: Reuters

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite