Un fotojurnalist nominalizat la Oscar a fost ucis în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tim Hetherington, un fotojurnalist renumit, nominalizat la Oscar, a fost ucis în Misrata, Libia.

Un fotojurnalist nominalizat la Oscar pentru documentarul "Restrepo", despre războiul din Afganistan, a fost ucis în oraşul libian Misrata, anunţă presa internaţională.

Mai mulţi fotografi au fost răniţi în atacul în care a murit Hetherington. Chris Hondros, care lucrează pentru Getty, se află în stare gravă şi prezintă leziuni cerebrale.

"Era linişte şi încercam să fugim, când o bombă a cazut aproape de noi. Apoi am auzit mai multe explozii", a declarat fotograful spaniol Guillermo Cervera.

Jurnaliştii au fost atacaţi pe Strada Tripoli, artera principală din Misrata, singurul oraş deţinut de rebeli, în vestul Libiei, şi care este asediat de forţele lui Muamar Gaddafi de mai bine de şapte săptămâni.

Nativ britanic, stabilit ulterior în New York, Tim Hetherington a primit anul acesta o nominalizare la Oscar pentru "Restrepo", un film documentar realizat în colaborare cu jurnalistul Sebastian Junger. Hetherington a petrecut opt ani în Africa de Vest, realizând reportaje pe pe teme sociale şi politice din întreaga lume, în special despre conflictul liberian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite