Portul din Misrata, în flăcări după bombardamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma bombardamentelor efectuate de forţele lui Gaddafi asupra portului din Misrata a fost distrusă intrarea principală păzită de combatanţi rebeli.

Portul din Misrata, oraş rebel libian încercuit de forţele pro-Kadhafi, era în flăcări duminică la începutul serii după bombardamentele violente care au provocat moartea a cel puţin două persoane, potrivit Mediafax.

Portul, asediat de două luni de trupele guvernamentale şi având intrările terestre blocate, este folosit în principal la aprovizionarea oraşului Misrata. Acesta a fost deja lovit de rachete duminică în jurul orei 06.15, fără mari pagube sau victime.

Cu puţin timp înainte de ora 18.00 (19.00 ora României), acesta a fost ţinta a zeci de rachete, care au distrus intrarea principală păzită de combatanţi rebeli, dintre care cel puţin doi au fost ucişi, potrivit martorilor oculari, locuitorilor din Misrata şi jurnaliştilor.

Bombardamentele efectuate de forţele lui Kadhafi continuau în jurul orei 18.40 (19.40 ora României), explozii puternice auzindu-se de departe.

În cursul după-amiezii, începând cu ora 14.00 (15.00 ora României), militarii lui Kadhafi au bombardat deja zona aeroportului, unde s-a purtat majoritatea luptelor în ultimele zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite