INFOGRAFIE Război în Libia: Ţintele Aliaţilor şi unde se duc luptele în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele coaliţiei, formate în mare parte din trupe din Franţa, Italia şi Marea Britanie atacă, de trei zile, Libia, încercând să-l înlăture pe Muammar Gaddafi.

Franţa, Marea Britanie şi SUA au lansat, sâmbătă, 110 rachete Tomahawk asupra obiectivelor din Libia. Rachetele au fost lansate de pe nave şi submarine şi au lovit "peste 20 de obiective", printre care sisteme de apărare antiaeriană şi noduri de comunicaţii strategice, toate situate pe coastă. Operaţiunea coaliţiei internaţionale este numită "Odyssey Dawn".

Atacurile au continuat şi duminică, iar luni seară capitala Tripoli a fost bombardată din nou de către trupele aliate. Mai mult, oficialii din Libia au declarat că mai multe oraşe au fost bombardate, printre acesta fiind şi Benghazi şi Sebha, ceea ce i-a făcut pe cei din forţele de coaliţie să afirme că a avut loc un progres foarte eficace în ceea ce priveşte protejarea civililor de atacurile lui Gaddafi.

Bombardarea în masă a Libiei de către trupele aliate a avut loc după ce trupele pro-Gaddafi au deschis focul în oraşul Misrata, omorând peste 40 de persoane şi rănind alte 300. În total, 159 rachete Tomahawk au fost aruncate de către Statele Unite şi Regatul Unit, din momentul în care coaliţia internaţională a început activitatea Odyssey Dawn. De asemenea, unul din cele trei submarine din SUA, care au participat la începutul operaţiunii, a părăsit din zona.

image

Click pe imagine pentru a vedea poza la dimensiuni normale

Citiţi şi:

INFOGRAFIE Bazele de atac ale Marii Britanii, Franţei şi SUA

Cum face Rusia bani din invazia aliaţilor în Libia

Gaddafi către forţele occidentale: Oricine va colabora cu voi va fi eliminat! Este o confruntare intre poporul libian si neonazisti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite