Gaddafi îl imploră pe Obama să oprească războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muammar Gaddafi a apelat la Barack Obama, pe care îl numeşte "fiul nostru" şi "excelenţă" pentru a opri războiul din Lbia, care, din punctul de vedere al liderului, este "un război nedrept".

Într-o scrisoare de trei pagini, liderul libian îl imploră pe Obama să pună capăt campaniei aeriene condusă de NATO, care reprezintă "un război nedrept împotriva unui popor mic, a unei ţări în curs de dezvoltare"


Fiul nostru, Excelenţă,
Preşedintele Obama
SUA


Am fost răniţi mai mult din punct de vedere moral, decât fizic, de ceea ce s-a întâmplat în Libia ca urmare a faptelor şi cuvintelor voastre. În ciuda acestor lucruri, veţi rămâne în continuare fiul nostru, indiferent ce se va întâmpla. Ne rugăm să fiţi în continuare preşedinte al SUA şi sperăm că veţi obţine victoria la următoarele alegeri. Sunteţi un om care are curaj suficient pentru a anula o acţiune greşită. Sunt sigur că vă puteţi asuma responsabilitatea pentru asta.

Aveţi la dispoziţie suficiente dovezi, având în vedere că sunteţi preşedintele celei mai mari puteri din lume, că NATO duce Într-o scrisoare de trei pagini, Gaddafi l-a implorat pe Obama să pună capăt campaniei aeriene condusă de NATO, care reprezintă "un război nedrept împotriva unui popor mic, a unei ţări în curs de dezvoltare". Această ţară a fost deja supusă embargoului şi sancţiunilor. În plus, a suferit o agresiune militară directă armată în timpul lui Reagan. Această ţară este Libia.

Pentru a aduce pacea în lume, pentru prietenia între popoarele noastre, de dragul cooperării în domeniul securităţii şi împotriva terorii, sunteţi în poziţia de a elimina NATO din Libia pentru totdeauna.

După cum ştiţi prea bine, democraţia şi construirea unei societăţi civile nu pot fi realizate prin folosirea rachetelor şi a aeronavelor sau prin sprijinirea membrilor armaţi ai al-Qaeda din Benghazi.

Dumneavoastră, însivă, v-aţi declarat în mai multe rânduri, chiar în cadrul Adunării Generale a ONU, unde am fost martor, că America nu este responsabilă pentru securitatea altor popoare. Că America doar ajută. Aceasta este logica dreaptă.

Fiul nostru drag, Excelenţă, Baraka Hussein Abu Oumama, intervenţia dumneavoastră în numele SUA este o necesitate pentru ca NATO să se retragă în cele din urmă din Libia. Libia ar trebui să fie lăsată libienilor, în cadrul Uniunii Africane.

Problema este în felul următor:

1. Ne confruntam cu o interventie politica si militara NATO.
2. Bandele armate ale al-Qaeda exercita putere si teroare in continuare, nepermitandu-le oamenilor sa se intoarca la vietile lor normale.

Scrisoarea a fost trimisă pe 5 aprilie de la Tripoli, fiind semnată "Mu'aumer Qaddaffi, Lider al Revoluţiei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite