VIDEO Gaddafi a acceptat foaia de parcurs pentru pace a UA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muammar Gaddafi a acceptat o foaie de parcurs pentru încetarea războiului civil din Libia, propusă de Uniunea Africană (UA), potrivit preşedintelui sud-african Jacob Zuma, aflat la Tripoli pentru negocieri privind pacea.

"Am obţinut un angajament convingător din partea fratelui nostru Gaddafi. Delegaţia libiană a acceptat foaia de parcurs propusă de UA", a afirmat preşedintele sud-african într-o scurtă declaraţie în faţa jurnaliştilor la Tripoli, potrivit Reuters.

Jacob Zuma se află la Tripoli alături de lideri din Mauritania, Congo, Mali şi Secretarul General al Uniunii Africane ca parte a unei iniţiative diplomatice a UA. După discuţiile cu liderul libian, aceştia urmează să se întâlnească luni, la Benghazi, cu liderii rebelilor. Misiunea se anunţă delicată întrucât şefii rebeliunii au respins orice încetare a focului ce implică menţinerea la putere a lui Gaddafi sau a fiilor lui.

"Ne vom întâlni mâine şi cu liderii rebelilor libieni, în Benghazi. De asemenea, facem apel la NATO, să înceteze bombardamentele," a mai declarat preşedintele sud-african.

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite