Echipă de criză pentru reorganizarea rebelilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele loiale lui Muammar Gaddafi şi rebelii şi-au disputat ieri controlul asupra oraşului petrolier Brega, din estul Libiei.

Lupte grele s-au dat şi în Misrata, oraş controlat de rebeli. Aceştia au probleme cu aprovizionarea, întrucât armata controlează zonele de acces în oraş.
În apropiere de Brega, o echipă a Sky News a fost ţinta unui atac al forţelor guvernamentale în timp ce realiza un material despre raidul NATO de sâmbătă, în urma căruia au fost ucişi cel puţin 13 rebeli.

Liderii opoziţiei au admis că este posibil ca atacul NATO să fi avut loc din cauză că unii rebeli indisciplinaţi au tras focuri de armă în aer. În urma acestui incident, liderii forţelor anti-Gaddafi au dat asigurări că încearcă să aducă o doză de profesionalism în campania lor militară.

În acest scop a fost creată „o echipă de criză", condusă de fostul ministru de Interne al lui Gaddafi, Abdel Fattah Younis. Această echipă are ca obiectiv reorganizarea forţelor militare anti-Gaddafi şi conducerea zonelor pe care opoziţia le controlează. „Aceşti revoluţionari vin, deschid focul şi asta-i tot. Nu au niciun fel de tactică, provoacă o grămadă de probleme", a declarat pentru Reuters un fost soldat alăturat opoziţiei referindu-se la tinerii entuziaşti care iau parte la lupte.

Potrivit postului Al-Jazeera, trupe speciale egiptene şi americane au început să-i antreneze pe rebeli la o bază secretă din estul Libiei.
Din Egipt ar fi sosit şi lansatoare de rachete Katiuşa, a declarat o sursă anonimă din cadrul rebelilor, citată de televiziunea Al-Jazeera. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite