Ministrul de externe libian Moussa Koussa a fugit în Marea Britanie după ce a demisionat din guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moussa Koussa, ministrul de externe libian, a sosit miercuri în Marea Britanie, cerând  azil politic după ce a renunţat la funcţia din guvern, în semn de protest faţă de atacurile forţelor pro-Gaddafi asupra civililor, potrivit presei internaţionale.

"A dezertat de la regim. Nu a fost deloc fericit să facă asta. Nu a suportat atacurile guvernului asupra civililor. Cere azil politic în Marea Britanie şi speră că va fi tratat bine." a declarat Norman Benotman, analist al fundatiei britanice Quilliam si apropiat al lui Koussa.

Ministerul de externe al Marii Britanii a confirmat faptul că Moussa Koussa se află la Londra: "Putem confirma că Moussa Koussa a sosit pe aeroportul Farnborough, la 30 martie, din Tunisia. El a venit aici din proprie iniţiativă. Ne-a spus că a demisionat. Vom purta discuţii cu ministrul libian şi vom da detalii, în acest sens, în timp util.

Moussa Koussa este una dintre figurile cheie în guvernul lui Gaddafi şi rolul lui era să reprezinte regimul pe plan internaţional, rol pe care nu mai este dispus să-l îndeplinească. Îi încurajăm pe cei din jurul lui Gaddafi să-l abandoneze şi să îmbrăţişeze un viitor mai bun pentru Libia, care să permită tranziţia politică şi reforma reală care îndeplineşte aspiraţiile poporului libian", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe britanic.

Koussa este unul dintre oficialii cheie ai lui Gaddafi. Ministrul de externe a produs o schimbare dramatică  în politica externă a Libiei care a adus ţara înapoi la comunitatea internaţională, după ani de sancţiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite