Peste 29.000 de rate si gaini asteapta "aviara" in Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatile din Capitala se pregatesc pentru gripa aviara. Cel mai mare risc il reprezinta sectorul 2, zona lacurilor Plumbuita - Fundeni. Peste 29.000 de pasari de curte sunt inregistrate la nivelul

Autoritatile din Capitala se pregatesc pentru gripa aviara. Cel mai mare risc il reprezinta sectorul 2, zona lacurilor Plumbuita - Fundeni. Peste 29.000 de pasari de curte sunt inregistrate la nivelul Bucurestiului. Cei care dau drumul pasarilor in zona lacurilor risca o amenda de 10 milioane de lei. "Sfatuim populatia sa nu se aprovizioneze de la cunostinte din afara Bucurestiului cu pasari in stare vie sau cu carcase", a declarat, ieri, Constantin Savu, director executiv la Agentia Sanitar-Veterinara a Municipiului Bucuresti. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, presedintele Comandamentului antiepizootic, s-a declarat ingrijorat de faptul ca gripa aviara este la granitele Capitalei, pe care spera sa o tina la barierele Bucurestiului. La Gradina Zoologica, pasaretul a fost pus la adapost de gripa aviara, prin sisteme cu plasa. Autoritatile au realizat deja un plan de combatere a gripei aviare, incluzand in acesta si organizarea unor echipe de prindere, eutanasiere si dezinfectie.

Buzoienii si-au dus pasarile bolnave de gripa la munte
Specialistii britanici au confirmat prezenta virusului H5N1 al gripei aviare, inalt patogen, pentru probele prelevate de la pasari din localitatile Dudescu, Bumbacari si Ciocile, din judetul Braila, si Periprava si Agighiol, din judetul Tulcea, a declarat, ieri, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur. La Periprava au fost amplasati 50 de pui-santinela, urmand ca saptamana viitoare sa fie amplasati si in Agighiol, Crisan si Scarlatesti. Ministrul a relatat si despre un caz in care un grup de pasari bolnave din judetul Buzau au fost transportate pana intr-o zona de munte de catre localnici, infestand si zonele de munte din judetul Buzau. Ca urmare, ministerul a luat hotararea de interzicere a transportului de pasari prin intermediul mijloacelor de transport in comun in toata tara. Virusul aviar a fost confirmat pana in prezent in 16 localitati din patru judete.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite