Au fost răpite 33 de gărzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o atmosferă deosebit de încordată - ieri dimineaţă, la Bagdad, au avut loc cinci atentate, cu cel puţin nouă morţi -, autorităţile sunt în căutarea a 33 de salariaţi ai unei firme

Într-o atmosferă deosebit de încordată - ieri dimineaţă, la Bagdad, au avut loc cinci atentate, cu cel puţin nouă morţi -, autorităţile sunt în căutarea a 33 de salariaţi ai unei firme particulare de securitate răpiţi miercuri. Este vorba de cel mai mare număr de persoane capturate dintr-odată.
Evenimentul a avut loc în cursul dimineţii de miercuri, la Bagdad. Cei 33, despre care, la început, s-a afirmat că erau 50, erau salariaţi ai societăţii Al-Rauafed a iordanianului Fadl Jaber. Răpitorii au pătruns în localurile acesteia din Zayuneh, estul Bagdadului, şi, fără să tragă un foc de armă, i-au obligat pe cei 33 să-i urmeze. În mod ciudat, cele şase gărzi care asigurau paza n-au intervenit. Membrii comandoului purtau uniforme ale poliţiei irakiene, iar ostaticii asigurau protecţia principalei companii de telefonie mobilă, Iraqna. De la Amman, Fadl Jaber n-a vorbit de "răpire" şi a adăugat că speră ca, în următoarele ore, să aibă "veşti bune". Incidentul a fost consemnat în contextul în care guvernul de la Bagdad intenţionează să facă ordine în rândul numeroaselor firme private de protecţie care au apărut în Irak după 2003. Multe dintre cadrele societăţii Al-Rauafed sunt foşti ofiţeri ai armatei irakiene de pe timpul lui Saddam Hussein. În rândul respectivelor firme acţionează şi numeroşi străini, iar unii ziarişti occidentali au vorbit despre renaşterea mercenarilor odată cu apariţia acestor societăţi. Nu de puţine ori, bodyguarzii au făcut faţă unor incidente armate, plătind chiar cu viaţa. A fost şi cazul unor cetăţeni români în urmă cu câtva timp.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite