Ornamentele de Crăciun şi bradul vor lumina Chişinăul mâine seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

Startul Sărbătorilor de iarnă se dă în Chişinău, mâine, 1 decembrie, cu aprinderea ghirlandelor, dar şi cu instalarea pomului de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Coniferul  de 20 de metri, montat astăzi, a fost cumpărat de la un chişinăuian cu peste 500 de euro. Omul a renunţat la brad, deoarece rădăcinile acestuia au crescut până lângă casa lui şi apăruseră fisuri pe pereţi. 

Astăzi, muncitorii de la „Spaţii Verzi“ vor lucra până târziu ca să împodobească pomul cu ghirlande şi instalaţii, iar mâine vor pune şi globurile.
Tot mâine seară, începând cu 19.00, în centrul Capitalei vor fi aprinse şi luminiţele de sărbătoare. Iluminatul decorativ l-a costat pe primarul Dorin Chirtoacă aproximativ 600.000 de lei.

Al doilea an în care bradul nu a fost furat

Nu toţi locuitorii Chişinăului s-au bucurat când au văzut azi bradul. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi se tem că pomul nu va rezista până la mijlocul lunii ianuarie.
Cu toate că în anii trecuţi bradul a fost furat, nici acum pomul de iarnă, instalat astăzi, nu este păzit. Cu trei ani în urmă bradul montat de municipalitate a fost furat şi reinstalat în altă parte. Şi în 2008 brăduţul a fost pus la mari încercări. Atunci, poliţia a confiscat bradul în timp ce acesta era transportat din oraşul Străşeni spre Chişinău şi l-au dus la Şcoala-internat din Străşeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite