37 de răniţi libieni vor sosi în această seară în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, un transport aerian cu 37 pacienţi din Libia, însoţitorii acestora şi medici libieni va ateriza pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Otopeni. Ei vor fi îngrijiţi în spitalele bucureştene.

Cei 37 de pacienţi sunt primii care vin în România dintr-un lot de aproximativ 100 de persoane care au fost rănite în conflictele dintre grupările revoluționare și forțele loiale regimului Gadhafi. Răniţii vor fi îngrijiţi în mai multe spitale din Bucureşti, în urma unei înţelegeri între cele două state. Ministerul Sănătăţii a anunţat că, la cererea pacienţilor libieni şi pentru a le respecta drepturile, presa nu va avea acces pe terminalul Otopeni şi nici în incinta unităţilor sanitare care vor prelua pacienţii.

O echipă mixtă a Ministerului Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe a fost la Tripoli în perioada 26 - 29 decembrie 2011, pentru a stabili termenii în care România acordă acest ajutor umanitar Libiei. Delegația a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat. Echipa medicală a examinat la Tripoli un număr de aproape 100 de pacienți libieni răniți.

În urma evaluărilor și triajului medical, autorităţile au decis că, în prima jumătate a lunii ianuarie, 42 de răniți din diverse orașe libiene vor fi preluați și tratați în spitale din România.

Sprijinul umanitar al României este complementar acțiunilor țării noastre din timpul conflictului din Libia.

Guvernul României a aprobat, la 21 decembrie 2011, Hotărârea privind aprobarea unor măsuri speciale pentru transportul în țară, cu titlu umanitar, al unui număr de până la 100 de răniți libieni în vederea acordării de asistență medicală contra cost în spitale românești.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite