17 români, răniţi într-un accident de autocar în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 17 muncitori români care se întorceau de la muncă, din Germania, au fost răniţi într-un accident rutier în Austria, ieri-dimineaţă, la ora 3.30. Accidentul s-a produs după ce

Un număr de 17 muncitori români care se întorceau de la muncă, din Germania, au fost răniţi într-un accident rutier în Austria, ieri-dimineaţă, la ora 3.30.
Accidentul s-a produs după ce autocarul în care se aflau în total 46 de persoane s-a izbit de un tir în apropiere de localitatea austriacă Nichelsdorf, la 30 km de graniţa cu Ungaria, apoi s-a răsturnat. Coliziunea s-ar fi produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în principal a poleiului, autocarul derapând datorită carosabilului umed. Compania de transport Eurolines, căreia îi aparţinea autocarul, a anunţat la rândul său că vina aparţine vremii nefavorabile. Cinci dintre români, dintre care patru răniţi grav, erau spitalizaţi ieri în Austria. Potrivit medicilor, viaţa unuia dintre ei a fost pusă în pericol, acesta suferind o fractură de pelvis.
Se întorceau acasă să petreacă Sărbătorile
Unii dintre pasagerii din autocar erau angajaţi ai firmei băcăuane BAC-Delphi şi reveneau acasă pentru a petrece Sărbătorile. Firma are la muncă în Germania 80 de muncitori. Emil Pintilie, directorul firmei, spune că unul dintre răniţii grav era inginerul prin care ţinea legătura cu grupul La rândul lor, rudele celor aflaţi în autocar spun că au reuşit să comunice cu cei implicaţi în accident şi că, cel mai târziu în această dimineaţă, urmează să ajungă acasă. "Tata a sunat cam în jurul prânzului şi mi-a spus că e bine. Am vorbit foarte puţin. Ştiu că deja se îndreaptă spre ţară", spune Alina Dămoc, fiica lui Iromel Dămoc, pasager al autocarului implicat în accident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite