A rămas nerepartizat în liceu cu media 8,81

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mathe Szilard Denes, absolvent al Gimnaziului de Stat "Aurel Mosora" din Sighişoara, judeţul Mureş, este elevul cu cea mai mare medie la admiterea în liceu dintre candidaţii care nu au fost

Mathe Szilard Denes, absolvent al Gimnaziului de Stat "Aurel Mosora" din Sighişoara, judeţul Mureş, este elevul cu cea mai mare medie la admiterea în liceu dintre candidaţii care nu au fost repartizaţi computerizat. 8,81 este media lui de admitere, 8,17 fiind media la testele naţionale, iar 9,46 -media de absolvire a claselor V-VIII. La proba de limba română, elevul a obţinut nota 8, la matematică-nota 8,60, la geografie-7,60, iar la maghiară-8,50. Băiatul a candidat într-un alt judeţ: Harghita. "Szilard a scris doar două opţiuni: ştiinţele naturii şi informatică. Aici şi-a dorit el foarte mult, deşi ştiam că şansele de reuşită sunt de 50%. Am riscat. Dacă punea mai multe opţiuni, sigur reuşea. A zis de la început că dacă nu reuşteşte în Harghita la ştiinţele naturii, mai bine se întoarce în Sighişoara, la informatică, la Mircea Eliade. La Sighişoara nu avem la ştiinţele naturii", ne-a declarat tatăl elevului.

O nouă repartizare - pe 24 iulie
Cei care nu au reuşit să aibă un loc în liceu în prima etapă a repartizării computerizate, mai au o şansă în 24 iulie, când va fi următoarea repartiţie pe locurile rămase libere. Matematica-Informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova a fost specializarea cu cea mai mare ultimă medie de admitere-9,83, la repartizarea computerizată în vederea admiterii la liceu. Potrivit Ministerului Educaţiei, liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", din Capitală, unde media ultimului admis a fost 9,52. Judeţul unde toţi candidaţii au fost repartizaţi este Brăila. Peste 51% din candidaţi au fost declaraţi admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce procentul candidaţilor repartizaţi la una din primele 3 opţiuni a fost de 72.84%. În Capitală au rămas libere peste 5.400 de locuri la şcolile de arte şi meserii şi 470 de locuri la liceu. Majoritatea locurilor rămase neocupate la liceu sunt la unităţile de învăţământ cu profil bilingv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite