Mai puţin kitsch la statuia lui Avram Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mozaicul albastru de piscină care a fost montat în urmă cu aproximativ două luni la soclul statuii lui Avram Iancu din centrul Clujului îşi trăieşte ultimele zile. "Am înţeles din

Mozaicul albastru de piscină care a fost montat în urmă cu aproximativ două luni la soclul statuii lui Avram Iancu din centrul Clujului îşi trăieşte ultimele zile.

"Am înţeles din discuţii că primăria intenţionează să schimbe mozaicul albastru de pe soclul statuii şi să-l înlocuiască cu granit. Cred că este o idee foarte bună", a declarat arhitectul care a realizat proiectul de modernizare a Pieţei Avram Iancu, Ina Funetan.

Informaţia a fost confirmată şi de viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care a spus că încă nu s-a luat o decizie finală, dar se poartă discuţii în acest sens.

Statuia lui Avram Iancu, care a făcut obiectul unei acţiuni civice prin care se cerea mutarea din centrul oraşului pe motiv că este un kitsch, a fost "împodobită" de municipalitate cu o fântână arteziană muzicală.

Cu această ocazie, atât fântâna cât şi soclul statuii au fost pavate cu mozaic albastru. Iniţial, acest mozaic a fost decorat cu animale marine, care ulterior au fost înlăturate, la presiunea opiniei publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite