De unde putem închiria filme în Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” vă prezintă magazinele clujene care închiriază filme în format digital. DVD-urile pot fi închiriate la preţuri cuprinse între 3 şi 5 lei, însă centrele de profil au adesea şi oferte atractive

Într-un oraş al cinefililor, concurenţa între magazinele care închiriază filme necesită oferte ce conţin gratuităţi, dar şi ore de funcţionare până în miez de noapte. Principalele firme care închiriază DVD-uri sunt Hollywood Music&Film, Video Net şi Video Power, care pub la dispoziţia clienţilor beneficiază fiecare, în medie, de circa 3.000 de filme.

Deschise aproape tot timpul

Ultimele două reţele acoperă cartierele Mărăşti, Zorilor, Grigorescu, precum şi Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Dorobanţilor, iar Hollywood Music&Film se găseşte în centru, pe strada Avram Iancu şi în cartierul Mănăştur, pe strada Primăverii.
Orarul de funcţionare le oferă clienţilor accesul la filme şi seara ori în weekend, deoarece magazinele se deschid dimineaţa şi se închid abia la ora 22, respectiv 23. Totuşi, cinefilii care doresc să închirieze un film peste noapte o pot face la magazinul Hollywood Music&Film, care este deschis non stop.

Oricine poate închiria un film

Atragerea clienţilor a schimbat mult politica magazinelor din ultimii ani. Dacă până acum persoanelor care nu dispuneau de buletin de Cluj sau nu aveau flotant le era imposibil să închirieze un film, în prezent majoritatea magazinelor oferă discuri în schimbul unei garanţii.
„Oricine poate închiria un film, însă persoanele care nu au buletin de Cluj sau flotant sunt nevoite să achite o garanţie de 30 de lei, sumă restituită la returnarea DVD-ului”, ne-a spus Alexandra, casieriţă la magazinul Video Power de pe Calea Dorobanţilor.
Preţurile pentru închirierea unui DVD nu depăşesc 5 lei, iar cei care doresc să le păstreze, le pot cumpăra cu preţuri cuprinse între 15 şi 50 de lei, în funcţie de data apariţiei şi tipul filmului.

Filme noi săptămânal

Cei mai tari jucători de pe piaţa de acest gen din Cluj-Napoca aduc în medie circa 30 de filme noi pe lună. „În general, pe săptămână aducem zece filme noi. Preţul de vânzare al acestora este mai scump, dar nu depăşeşte 50 de lei”, susţine Florin Ochiş, administratorul firmei Hollywood Music&Film.
Numărul filmelor de care dispune Hollywood Music&Film este de 4.000, iar spaţiul de pe strada Dorobanţilor al Video Power numără circa 2.000 de filme. Numărul clienţilor este pe măsură. „În baza de date avem aproximativ 15.000 de clienţi”, potrivit lui Ochiş. Cel puţin jumătate dintre aceştia sunt activi.
Bancomat de filme
Un automat pentru închirierea DVD-urilor funcţionează în incinta Sora Shopping Center. De aici, clujenii pot închiria filme în acelaşi mod în care scot bani de la bancomat. Cinefilii îşi pot alege, 24 de ore din 24, DVD-urile dorite, prin introducerea unui card obţinut de la CineBank, firma care administrează automatul, care a fost în prealabil încărcat cu credit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite