Raiffeisen:Economia este în punctul minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raiffeisen:Economia este în punctul minim
Raiffeisen:Economia este în punctul minim

Activitatea economică din România este, probabil, în apropiere de punctul minim în trimestrul trei, după ce unii indicatori ca producţia industriei de prelucrare şi vânzările de retail arată revenirea economiei, însă recuperarea va fi graduală. Cel puţi aşa susţin analiştii Raiffeisen Bank într-un raport.

Raportul băncii Raiffeisen menţionează că tendinţa dezinflaţionistă va continua şi în lunile următoare, iar în condiţiile unei activităţi economice mai slabe, va duce la randamente şi dobânzi mai joase în trimestrele următoare.

Analiştii Raiffeisen susţin că, în pofida faptului că dobânzile pe piaţa interbancară au crescut uşor în ultimele două săptămâni, ele s-au redus în ultimele zile, tendinţă normală în lunile care urmează. Ministerul Finanţelor Publice încearcă, de asemenea, să împingă randamentele la obligaţiuni la niveluri mai mici prin respingerea ofertelor la licitaţia titluri de stat, mai spun analiştii băncii

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că România îşi va relua creşterea economică din trimestrul sau, cel mai târziu, din trimestrul patru, faţă de trimestrul anterior, în condiţiile în care producţia industrială şi-a revenit încă din prima parte a anului.

Produsul intern brut (PIB) al României a scăzut în trimestrul al doilea al acestui an cu 8,7% faţă de perioada similară din 2008. Guvernul estimează o scăderea economiei cu 8,5% în 2009, prognoză pe care se bazează ultima rectificare bugetară din luna august.

De asemenea, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au anunţat că anticipează o scădere a PIB cu 8-8,5% pentru anul acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite