Protestul din Piaţa Universităţii se scindează. Manifestanţii încep să se certe între ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoluţia din 2012 pare să se stingă pe zi ce trece. Numărul manifestanţilor este din ce în ce mai redus. Acum, în centrul Capitalei se mai află doar câteva zeci de persoane.

Între timp, cei care în urmă cu două săptămâni blocau Piaţa Universităţii au început să-şi lanseze acuze. Un grup de revoluţionari şi lideri de fundaţii arată cu degetul înspre grupul celor 25 de ONG-uri care au făcut public un comunicat la mijlocul acestei săptămâni. Din grupul „celor 25" fac parte Asociaţia Pro Democraţia, Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch, Transparency International Romania, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Centrul de Resurse Juridice.

Cu toate că revendicările celor două părţi vizează în mare acelaşi lucru (demiterea de urgenţă a preşedintelui Traian Băsescu), grupul revoluţionarilor acuză că organizaţiile non-guvernamentale "deturnează scopul mişcării civice în desfăşurare, pentru a se erija în «salvatorii neamului». Aceştia sunt de fapt cei care l-au adus pe Traian Băsescu la putere şi, tot ei, timp de 22 de ani, au simulat exerciţiul civic, acţionând in interes de grup exact ca întreaga clasa politica".

În jurul nucleului revoluţionarilor s-au adunat şi Asociația Jurnaliștilor Generația '90 şi Mişcarea Socială din România. Revoluţionarii au fost foarte interesaţi să participe la protestele din acest an pentru că au sperat că îşi vor primi, pe mai departe, indemnizaţiile pe care le-au pierdut la începutul acestui an, după o iniţiativă a Guvernului României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite