Un profesor de provincie a ajuns deputat cu "darul" de la nunta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Marcel Roma nescu a ajuns deputat la doar 29 de ani cu banii de la nunta. Lector la Universitatea "Constantin Brancusi", din Targu Jiu, Romanescu povesteste ca, in dimineata zilei de 25

Profesorul Marcel Roma nescu a ajuns deputat la doar 29 de ani cu banii de la nunta. Lector la Universitatea "Constantin Brancusi", din Targu Jiu, Romanescu povesteste ca, in dimineata zilei de 25 noiembrie 2004, chiar dupa nunta, a plecat la Bucuresti si s-a inscris pe listele Camerei Deputatilor din partea Partidului Democrat. Era ultima zi in care putea sa isi depuna candidatura. Cu cele 400 de milioane capatate ca dar de nunta, el si-a sustinut, apoi, campania electorala. Nunta si-a programat-o intentionat chiar inainte de inceperea campaniei electorale. A avut 600 de invitati, asa ca "profitul" a fost consistent. A avut si multa sansa, pentru ca, in Gorj, un fief al PSD, doar doi candidati din Alianta D.A. au reusit sa intre in Parlament. "A fost decisiva hotararea familiei mele, care m-a sustinut, desi aveam 50 la suta sanse sa castig. Daca pierdeam, as fi muncit zeci de ani ca sa recuperez acesti bani din salariul de profesor", ne-a declarat Romanescu. Tanarul a obtinut doar 2.000 de voturi in plus fata de urmatorul candidat din partea PSD. Marcel Romanescu este acum liderul organizatiei de tineret a filialei PD Gorj. Acum este membru al Comisiei de invatamant, stiinta, tineret si sport din Camera Deputatilor.
Face naveta intr-o Dacie "cu aerisire"
"Invitatii de la nunta au fost de treaba si nu s-au suparat ca am plecat imediat dupa noaptea in care am petrecut. Cei mai multi m-au sustinut si in campanie", a adaugat lectorul. De altfel, trei sferturi din locuitorii din Turcinesti, locul unde tatal sau a fost profesor, l-au votat si sunt mandri ca au in acest tanar un reprezentant in Parlamentul Romaniei. Ajuns deputat, Marcel Romanescu s-a acomodat greu cu Parlamentul Romaniei. "Prima oara eram cam debusolat. Ca profesor, m-am inscris la comisia de specialitate, dar am vazut ca nu prea se inghesuie nimeni acolo. Majoritatea se ingramadea la comisiile de buget-finante, juridica sau agricultura. Am vazut ca poti trai linistit cu salariul de parlamentar", ne-a povestit Romanescu. Acesta face naveta saptamanal intre Targu Jiu si Bucuresti intr-o Dacie "cu aerisire", cum spune el, in care bate vantul prin toate incheieturile. In Gorj are un apartament in care sta cu sotia, Romina, si cu fetita sa in varsta de trei ani. Din salariul de parlamentar pune acum bani deoparte pentru a recupera investitia din campanie. "Nu am alte afaceri si nu imi pot permite mai mult, cum sunt alti colegi de-ai mei. Dupa ce am vazut cate se intampla in culisele Parlamentului - aranjamente si decizii controversate -, imi dau seama ca e cu totul altfel decat stiu majoritatea romanilor. Uneori, degeaba imi cer oamenii care m-au ales sa intervin pentru rezolvarea unor probleme daca nu am si sustinere politica sau administrativa", marturiseste deputatul. Nu stie ce va face daca vor fi alegeri anticipate. "Bani atat de multi nu mai am si nu stiu daca voi mai putea candida", a adaugat Romanescu. Perspectivele tanarului se legau de acest mandat. El este constient ca fara bani nu poti ajunge prea departe nici in politica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite