O profesoară a dat în judecată doi elevi pentru că i-au rupt piciorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stan Silvia, profesoară de istorie la şcoala Generală nr.15 din Severin, a acţionat în instanţă doi elevi, care, în urmă cu câteva luni, au doborât-o pe culoar, provocându-i o fractură de

Stan Silvia, profesoară de istorie la şcoala Generală nr.15 din Severin, a acţionat în instanţă doi elevi, care, în urmă cu câteva luni, au doborât-o pe culoar, provocându-i o fractură de femur şi săptămâni bune de spitalizare. Procesul a fost amânat din mai multe motive, următoarea înfăţişare în faţa judecătorului fiind pe 23 octombrie a.c.
La începutul acestui an, profesoara Stan Silvia se afla de serviciu în şcoală, la etajul doi, şi supraveghea elevii ieşiţi în pauză. Elevii Gabriel Nedelea şi Daniel Oleacu, din clasa a VIII-a A, au ieşit în fugă de la baie şi au lovit-o pe profesoară, care s-a dezechilibrat şi a căzut pe ciment.
,,Am fost dusă de urgenţă la spitalul din Severin, iar a doua zi am fost transportată la secţia Ortopedie a spitalului din Craiova. Acolo am fost supusă unei intervenţii chirurgicale, deoarece suferisem o fractură de femur cu deplasare. Am tijă metalică. Am avut nevoie de spitalizare până pe data de 9 februarie 2006, deci aproape o lună de zile", ne-a declarat profesoara Silvia Stan. Ea susţine că problemele nu s-au terminat aici deoarece, până în luna aprilie, a stat acasă, imobilizată la pat, în concediu medical. Abia pe la sfârşitul lunii mai a putut ieşi prin faţa blocului, ajutată de cârja de care este nedespărţită şi astăzi când abia poate veni la serviciu.
,,Sunt divorţată de mult, iar fetiţa mea de 19 ani, Andreea Maria, are handicap de gradul I. Este vorba de maladia Lobştein, aşa-zisă oase de sticlă sau de porţelan, şi ea suferă mai mult decât mine. Ne-am descurcat foarte greu mai ales în acea perioadă. Am plătit o menajeră să aibă grijă de mine, de fată şi de casă. În plus, eu o să am de suferit toată viaţa, acum sunt nevoită să vin cu taxiul la şcoală. M-au ajutat colegii şi le mulţumesc. şi elevii în cauză au fost alături de mine cu unele sume de bani, însă vreau ca instanţa să stabilească dacă e vorba de vătămare corporală din culpă şi mă voi gândi la despăgubiri", ne-a mai spus profesoara Silvia Stan. Potrivit directorului şcolii, părinţii copiilor au ajutat-o pe profesoară cu câte 1,5 milioane de lei, fiecare, iar în martie, aprilie şi mai, elevii s-au dus acasă la dumneaei şi i-au dat, lunar, câte 300.000 lei vechi de persoană, bani din alocaţia lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite