FOTOGALERIE Ce proceduri nu s-au aplicat în cazul lui Năstase, deși doctorii susțin că era rănit grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma evenimentelor de miercuri noapte, atunci când Adrian Năstase a încercat să-și ia viața, au apărut diverse teorii. Una dintre ele susține că tentativa de suicid a fostului premier nu este decât o făcătură. Pentru a ilustra comportamentul echipajului de pe Ambulanță în situații similare, adevarul.ro a ales câteva imagini edificatoare.

În cazurile prezentate în fotogalerie se poate observa că răniții au fost transportați la spital fie intubați, fie având în mână o perfuzie.

În urma tentativei de sinucid, Adrian Năstase s-a ales cu patru plăgi serioase, în zona gâtului și a umărului. Atunci când fostul șef al Executivului a fost transportat la spital, echipajul de pe Ambulanță a ales să nu-l intubeze și nici să-i admnistreze vreo perfuzie.

image

Vezi aici fotogaleria!

„S-a spus că Adrian Năstase a avut simple zgârieturi la gât, ceea ce este departe de realitate. Rănile lui au cerut toată seriozitatea în intervențiile pe care le-am făcut. Faptul că ambulanța a fost foarte aproape de casă a fost un avantaj pentru pacient, pentru că a putut fi transportat în condiții de maximă urgență la o unitate specializată. Cât despre fularul pe care îl avea înfășurat la gât, țin să precizez că a fost un prim gest de protejare întrerprins de familie și de medici. Sub el erau mai multe pansamente”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică Reparatorie de la Spitalul Floreasca, pentru Realitatea TV. Aceasta a adăugat că nici un organ vital n-a fost atins de glonț.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite